Gå til hovedindhold

Behandling af progressiv MS

Spørgsmål

Min mor har progressiv sklerose og det har hun nu haft i 10 år. Hun er i dag 66 år gammel og sidder i kørestol - hun kan hverken bruge sine hænder eller sine ben.

Hun var en kort tid pa beta/inteferon men holdt op med denne behandling for ca. 7 år siden, på grund af antistoffer. Siden dengang har vi blot fået af vide, af min mors neurolog, at der er ikke noget som kan gøres.

Min mor er frisk i hovedet, har en mor på 95 år og det, at der er ikke er nogen som gør noget, er i mine øjne ikke i orden.

Jeg undersøger hele tiden alt hvad jeg kan omkring MS, Tysabri, stamceller, kemo-kuren (hvis navn jeg ikke lige kan huske). Hver eneste gang får vi blot af vide, at , hvilket er svært at skulle forholde sig til som datter.

Jeg ved, at der er masse forsøg og forskning i gang - hvorfor er min mor ikke part i dette? Jo flere MS-patienter som gerne vil være "forsøgskaniner", jo bedre, skulle man tro. Det er da i hvety fald bedre at prøve noget i stedet for blot at sidde der og ingenting gøre.

Som I kan nok høre, at jeg er temmelig frusteret. 7 år er lang tid og vi taler om et menneske, hvor man burde gøre alt for at hjælpe hende - og det kan jeg garantere, at det ikke sker ikke, eller jeg ser det i hvert fald ikke.

Jeg vil gerne vide, om I synes at det er rigtig, at man blot skal acceptere situationen som den er, i stedet for at kæmpe?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang