Gå til hovedindhold

Bemer terapi

Spørgsmål

Jeg var til et foredrag i går, hvor de fortalte om Bemer terapi, og hvad Bemer måtten gør ved microcirculationen i kroppen. Ved spørgsmålet om brugen i forbindelse med sclerose var svaret lidt svævende, så jeg vil høre, om det er noget I har kendskab til, og i så fald om det vil have en gavnlig effekt, hvis man bruger måtten?

Svar

Jeg har ikke selv erfaring med Bemer terapi og kender ej heller nogen, der har prøvet det. Derfor vurderer jeg apparatet udfra, hvad de selv oplyser.

Bemer terapi er fysisk vaskulær terapi, som påvirker blodomløbet på celleniveau og stimulerer/understøtter blodomløbet, så kroppen (ifølge producenten) bedre kan hele sig selv. Derfor kan den bl.a bruges ved smertelindring ved led-, muskel og seneskader. Nu ved jeg ikke hvorledes sclerosen påvirker dig, men jeg mener bestemt ikke at terapiformen kan gøre noget ved selve sygdomsudviklingen. Men måske kan den for nogle have en effekt, i forhold til de symptomer man kan få som følge af sclerosen. F.eks. hvis man oplever hævelse, dårlig blodcirkulation, samt evt. ved smerter som følge af inaktivitet.

Men hvis man kan være fysisk aktiv, bruge en motions cykel eller andet bør man kunne få den samme effekt ved træning. Så jeg er altid en smule skeptisk i forhold til disse lidt mere alternative produkter. Dog skal man ikke underkende, at produktet måske vil have en eller anden form for symptom lindrende effekt for nogle med MS, og for andre vil det ikke have nogen effekt overhovedet. Så det er også en trossag, om man vil bruge penge på det, prøve det af og selv vurdere. Men ha’ den sunde skepsis og fornuft med.