Gå til hovedindhold

Beregning af løntilskud i fleksjob

Spørgsmål

Jeg havde fleksjob indtil 1/1-13, hvor den afdeling jeg arbejdede for blev lukket. Med andre ord er jeg nu på ledighedsydelse. Jeg kan ikke finde ud af hvordan den nye fleksjob-ordning virker. I mit gamle fleksjob fik jeg 25.000 kr. i løn og min arbejdsgiver fik 2/3 af det i løntilskud. Jeg valgte selv den løn, da den ikke ville påvirke min privat tegnede erhvervsevnetabs forsikrings udbetalinger. Alt var godt og jeg kunne arbejde ca. 12 timer pr. uge.

I den nye ordning kan man ikke få en fast månedsløn, men skal i stedet have en "timeløn" fra sin arbejdsgiver som suppleres med en eller anden sats (ledighedsydelse?) for de timer man ikke arbejder. Supplementet reguleres i forhold til mine øvrige indtægter op til ca. 30.000 pr. måned, hvor tilskuddet bortfalder. I praksis vil det betyde, at det rent faktisk ikke kan betale sig for mig at tage noget fleksjob, for eksempel 10 timer pr. uge x 200 kr. = 2000 x 4 uger = ca. 8000 kr. pr. måned. Tilskuddet ud over dette vil være 0 kr., da jeg får ca. 450.000 pr. år fra min privat tegnede erhvervsevnetabs forsikring.

Ud over dette vil der selvfølgelig også være omkostninger som f.eks. transport til og fra fleksjobbet. Med andre ord så vil jeg få signifikant mindre ud af at tage et fleksjob frem for at blive på ledighedsydelse. Jeg føler mig fanget. I den gamle ordning ville min erhvervsevnetabs forsikring ikke påvirke ledighedhedsydelsen/løntilskuddet, da jeg selv har tegnet den, og den er ikke kommet som konsekvens af overenskomster eller andet. Så tager jeg et fleksjob vil det koste mig nogle penge, og førtidspension for mig ville være 0 kroner på grund af min forsikring og min kones indtægt. Har jeg ret?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang