Gå til hovedindhold

Betingelser for fleksjob

Spørgsmål

Som informatør i foreningen var jeg til møde for nydiagnostiserede i aftes. Jeg snakkede med en, der lige nu var midt i processen med kommunen omkring jobprøvning, fleksjob ect.

Kommunen havde sagt, at man ikke kunne få fleksjob, hvis man kunne passe et 20 timers arbejde. Så kunne man bare tage et halvtidsjob på normale vilkår. Jeg var temmelig rystet, og jeg synes ikke reglerne stemmer helt overens med mit eget forløb for snart 9 år siden, hvor jeg fik fleksjob på fuld tid, med kun en ugentlig hviledag indlagt som en del af det ændrede job, jeg blev visiteret til.

Jeg har 2 spørgsmål, som I meget gerne må besvare både i forhold til de regler der er i dag, og i forhold til de ændringer der kommer nu.
1) Er et fleksjob kun et spørgsmål om nedsat arbejdstid, eller er det stadig noget med andre skånevilkår såsom mulighed for hvil i løbet af dagen, valg af specielle arbejdsopgaver ect?
2) Er det rigtigt, at man skal tage et almindeligt halvtidsjob, hvis man er i stand til at arbejde 20 timer, men kommer fra et fuldtidsjob?

Jeg rådgiver selvfølgelig ingen, da jeg ikke har kompetencerne til det. Men jeg vil som informatør gerne i grove træk kende så meget til reglerne, at jeg ikke er helt galt på den.
I den aktuelle sag bad jeg det nye medlem om hurtigst muligt at henvende sig til foreningens socialrådgiver i området, og få hende til at hjælpe.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang