Gå til hovedindhold

Betingelser for fleksjob

Spørgsmål

Jeg fik konstateret sclerose i 2010 og har siden da fået 4 børn. Jeg er pt på barsel, men skal tilbage på arbejdsmarkedet til slut september start oktober. Det er dog ikke længere muligt for mig at arbejde fuldtid, uden at jeg er fuldstændig radbrækket om aftenen og i weekenden. Jeg har hørt, at der kunne være mulighed for at søge suppelerende "løn" fra deltid til fuldtid. Hvis ja, hvordan?

Svar

Jeg forudsætter, at din arbejdsgiver er bekendt med din diagnose og måske har du allerede en aftale i h. t. § 56 i sygedagpengeloven. Du har mulighed for at orientere dig nærmere om denne mulighed enten på Scleroseforeningens hjemmeside eller andre steder via nettet. Jeg forestiller mig også, at det vil være relevant med en drøftelse med din arbejdsgiver om din tilbagevenden på arbejdspladsen, ændringer i jobindhold o. lign. Hvorvidt det er nødvendigt for dig at være hel eller delvis sygemeldt efter endt barsel, kan jeg ikke vurdere.

Jeg tænker også, at det vil være relevant for din arbejdsgiver og dig med kontakt til kommunens fastholdelseskonsulent med henblik på drøftelse af støttemuligheder fra Jobcentrets side (personlig assistance, hjælpemidler).

Jeg kan ikke afgøre, om du måtte være omfattet af mulighed for fleksjob, betingelserne herom er også nærmere beskrevet på Scleroseforeningens hjemmeside og andre steder via nettet.

Du har også mulighed for kontakt med Scleroseforeningens socialrådgiver i det område, hvor du bor for mere konkret vejledning. Kontakt Scleroseforeningens kontor herom.