Gå til hovedindhold

Betingelser for førtidspension

Spørgsmål

Til august har jeg 30 års-jubilæum på min arbejdsplads - de 20 år i fleksjob 12 timer om ugen pga. sclerose. Diagnosen fik jeg i 1997, samme år startede vi egen virksomhed samtidig med, at vi begge havde fuldtids-jobs. Jeg gik dog hurtigt ned på 31 timer om ugen. Vi har ikke længere egen virksomhed.

Mine største "skavanker" med sygdommen er: trætheden, hukommelses- og koncentrationsbesvær, problemer med at være sammen med andre (på trods af at jeg egentligt er en festabe), tiltagende tic's og udbrud ved træthed og kramper. Jeg har lettere nedsat kraft i højre side af kroppen, og kan "ikke stole på" min højre hånd.

Mit spørgsmål til jer er, hvorvidt I vil vurdere, om der er sandsynligt, at jeg vil kunne få tilkendt en førtidspension? Og hvordan jeg i så fald vil være økonomisk stillet. Jeg indbetaler fleksydelsesbidrag, og er født i 1961, er stadig gift.

Min arbejdsplads er og har været utroligt forstående, men jeg føler selv, at min indsats er ved at være pinlig pga. manglende hukommelse og koncentrationsbesvær - jeg er bogholder. Det sidste år har jeg ikke været inde på kontoret alle 3 arbejdsdage hver uge, max 2, ofte kun 1. Det er blevet uoverkommeligt at komme af sted, og jeg har endda fået min gamle chefs kontor, da han gik på pension for 1 1/2 år siden. Det fik jeg, fordi min nye chef håbede på, at jeg så ville kunne holde ud at komme derind oftere. Ja, det er en uhørt forstående arbejdsgiver, jeg har, og jeg har altid været utroligt glad for mit arbejde. Jeg magter det bare ikke længere.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang