Gå til hovedindhold

Betingelser for trivselsbil

Spørgsmål

Søgte om fornyelse af ny-bilsstøtte i år. Fik en i 2007 med baggrund i arbejde. Stoppede i 2008. Sagen pt. behandlet med baggrund i ansøgning af trivselsbil, og fik den 19 december afslag. Ansøgningen er ikke meget anderledes end ved sidste ansøgning, bortset fra at der nu er tale om trivselsbil. Jeg kan ikke klare mig uden bil, selvom min gangdistance er stort set uændret. Men jeg er ikke være i stand til at køre i bus, da jeg bliver køresyg, med det samme jeg stiger op i en, og fordi midler imod samme udløser migræne/sclerosehovedpiner af op til 2 døgns varighed.Tog kører ikke, hvor man nu skal hen, så det er en sølle erstatning.

Jeg har diverse udfordringer med tarm og blære, og i 2011 brækkede jeg en skulder, så større bagage er ikke en mulighed. Har neurogene smerter bare af kulde. Nu lyder det hele sølle, men fakta er at jeg klarer mig, cykler på min el-cykel i godt vejr osv., og så kan ingen se at jeg har sclerose, men det har jeg. Jeg er utrolig aktiv, det er det der holder mig "rask", men nu skal jeg så blive hjemme, og lade livet tage udgangspunkt i mit liv her. Og alle aktiviteter, må jeg så lade hvile. Min påstand er at jeg er kun så rask, som jeg er på trods, og fordi jeg vil en masse ting.

Tror I det kan betale sig at anke? Og så skriver de, at jeg kan få automatisk transmission, men at de har givet motor myndighederne besked om, at jeg skal betale afgift, som jeg ellers har været fri for. Kan de det på en bil, jeg har fået på helt almindelige vilkår i 2007, bare fordi at jeg søger på ny? Kan man så afgiftspålægge den gamle bil?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang