Gå til hovedindhold

Betingelserne for fleksjob

Spørgsmål

Lige nu arbejder jeg fuld tid (37 timer) nogle uger flere timer. Problemet er bare, at jeg ikke kan blive ved. Jeg kæmper med daglige smerter i det ene ben og nu spasmer i det andet.

Jeg arbejder som radiograf på et sygehus, og det sidste års tid har min chef hjulpet med at sørge for, at jeg ikke kommer i de røntgenrum, hvor man går meget, ej heller have mere end to aftenvagter i streg, da de kan være meget hårde. Men jeg kan forsat ikke følge med, og tager desværre sygedage her og der.

Jeg er virkelig arbejdsom og ønsker ikke fleksjob, men er det overhovedet muligt at få fleksjob, hvis man kun ønsker at gå ned på 30 timer, eller er det helt urealistisk?

Svar

Betingelserne for fleksjob er, at du har en varig nedsættelse af din arbejdsevne på ca. halvdelen. Jeg går ud fra, at du har orienteret dig på foreningens hjemmeside Fleksjob - til dig som er lønmodtager | Scleroseforeningen.

I hvilken grad din arbejdsevne er nedsat,  ved du som sådan ikke før det bliver afprøvet.

Jeg kan læse, at du og din leder allerede er enige om nogle skånehensyn, ligesom jeg også går ud fra, at du har en §56 aftale. Husk at de skånehensyn, som I har aftalt skal være skrevet ned.

Jeg vil anbefale dig at tage en samtale med din leder og vil også henvise til foreningens sider rettet til arbejdsgiver Arbejdsgiver | Scleroseforeningen

Din leder og dig har mulighed for drøftelse med fastholdelseskonsulent fra Jobcentret i den kommune, hvor du bor – og det vil jeg anbefale jer under alle omstændigheder. Det er Jobcentrets pligt at vejlede og rådgive jer med henblik på fastholdelse af dig på arbejdsmarkedet – også med skånehensyn eller anden form for støtte.