Gå til hovedindhold

Bevilling af dropfodsstimulator

Spørgsmål

Mit spørgsmål handler om et afslag på bevilling af dropfodsstimulator til min mand. Han har haft sclerose siden 1995 af typen primær progressiv sclerose, og har klaret sig med få hjælpemidler undervejs. En dropfodsskinne fra 96 til 2004, hvor han fik en helbensskinne. Denne blev brugt i nogle år, men i 2008 købte vi selv et Dictusband, hvilket har været rimeligt indtil for ca et år siden. Efterhånden kan han ikke længere gå med stokke, og aktuelt bruger han rollator og slæber venstre ben efter sig, selvom han har Dictusband på. Derfor søger han kommunen om en dropfodsstimulator, efter vi har været til egen læge, som har henvist ham til Vejlefjord rehabilitering. Her bliver han afprøvet, om der er nerver og muskler til, at han kan få et bedre løft af foden med en dropfodsstimulator, hvilket er tydeligt for både fysioterapeuten og hans egen oplevelse af gang med stokke. Det bliver yderligere dokumenteret ved at fysioterapeuten optager en video med min mands gang med og uden dropfodsstimulatoren. Denne sendes til kommunen. Vi har også været på sygehuset til konsultation hos en overlæge, som også anbefaler en dropfodsstimulator, for at nerver og muskler kan aktiveres. Dette har vi også refereret i ansøgningen til kommunen.

Alligevel får vi afslag med den begrundelse, at de vurderer at en dropfodsskinne er det bedste og billigste. Kommunen vil sende sagen videre til Ankestyrelsen, men der er sandsynligvis lang behandlingstid, og min mand har brug for dropfodsstimulatoren, når han skal til Ry i februar. Vi skriver igen og anfører, at alle eksperter som vi har konsulteret anbefaler en dropfodsstimulator, så vi forstår ikke deres begrundelse. Den er hverken faglig eller saglig, og ingen fra kommunen har undersøgt min mand, ingen fysioterapeut har spurgt min mand om hans egen oplevelse, og de har ikke set videoen fra Vejlefjord. Kommunen fastholder deres afslag. Imellemtiden har min mand fået indkaldelse til 14 dages træning på Ry, og jeg kontakter igen kommunen, og fortæller dem at det haster med et hjælpemiddel, da hans udbytte af opholdet vil være afhængig af, om han kan træne med det bedste hjælpemiddel.

Min mand afprøver også en ankelskinne, som kommunens sagsbehandler mener er det bedste. Efter 2 skridt falder min mand på gulvet, da hans fod kramper og låser. Selv bandagisten kan se, at det ikke er anvendeligt, men det er hendes bedste bud på en skinne. Jeg henvender mig igen til kommunen - denne gang til lederen - og forklarer hende sagen og beder hende se på det igen, da vi mener det er dårlig sagsbehandling, begrundelsen er hverken faglig eller saglig, kommunen respekterer ikke de fagpersoner, der har undersøgt og vurderet min mand, kommunen har ikke selv henvendt sig til dem, der har undersøgt min mand, og sagsbehandlerne er ikke opdateret på deres viden om aktuelle hjælpemidler. Hvordan kommer vi videre i denne sag?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang