Gå til hovedindhold

Bivirkninger eller attak

Spørgsmål

Jeg har i ca. 2 ½ måned nu taget Copaxone 40 mg 3 gange ugentligt. Jeg blev diagnosticeret med attakvis sclerose i maj, og mine symptomer har i en lang periode omfattet føleforstyrrelser i hænder og fingre. Jeg kan se, at en af bivirkningerne ved Copaxone er forværret føleforstyrrelser i hænder, og er derfor en smule nervøs, nu da især min venstre hånd er blevet værre. Det skete i forbindelse med, at jeg i nogle dage har været meget svimmel og har kastet op og  måtte holde mig i sengen. Kan alt dette skyldes min brug af Copaxone?

Svar

Det er ikke almindeligt, at Copaxone giver føleforstyrrelser eller svimmelhed med opkastninger som bivirkning, og man må i stedet overveje, om du har forværring i sclerosen og således nyt attak.

En sjælden bivirkning, som kan optræde forsinket, kan være anfaldsvis hjertebanken og utilpashed, men på din beskrivelse, lyder det ikke som en forklaring på dine symptomer. De hyppigste bivirkninger ved Copaxone er injektions-gener og øget risiko for infektioner. Du bør derfor kontakte din scleroseklinik og snakke med dem om behandling af dine symptomer og det videre behandlingsforløb.