Gå til hovedindhold

Bivirkninger ved Tecfidera

Spørgsmål

Jeg fik i går stillet diagnosen attakvis sklerose med mild sygdomsaktivitet, og er startet medicin med Tecfidera i dag. Jeg har taget min første pille her til morgen, og efter 35-40 min. begyndte det at brænde i mit ansigt, og jeg blev helt rød i hovedet, på halsen og overkroppen. Lægen i går fortalte, at der kan være bivirkninger til medicinen, men kan bivirkningerne komme allerede efter første lave dosis? Kan jeg så forvente, at det er sådan min krop reagere hver gang.

Jeg fik ikke nævnt for lægen i går, at jeg tager kosttilskud - kosttilskud som jeg begyndte at tage, da alt det her startede. Jeg tager fiskeolie, ingefær, d-vitamin, kollagenpulver og potente vitaminpiller. Har det nogen betydning i kombination med Tecfidera?

Svar

De bivirkninger som du har oplevet kaldes flushing, og ses tit i starten af et Tecfidera behandlingsforløb. I langt de fleste tilfælde vil de forsvinde efter ugers behandling, og det gælder derfor om at holde fast og evt. forlænge optrapsningsfasen, hvis det føles uacceptabelt.

Der er ikke beskrevet problemer, ved at tage kosttilskud ved Tecfiderabehandling.