Gå til hovedindhold

Bliver min behandling stoppet

Spørgsmål

Lægen på Scleroseklinikken har tydeligvis planer om, at tage mig ud af behandling med Rebif 44 - jeg har en alvorlig mistanke om, at det er for at spare udgiften til dyr medicin til en patient over 50. Jeg har set artikler i medierne der direkte beskriver, at lægerne skal overveje at sige nej til dyr medicin, hvis patienten har tilbagefald eller er ældre.

Er der i Scleroseforeningen nogen der kan give mig vejledning om medicinvalg? 

Svar

Der er mange overvejelser, der kan gøre sig gældende, når man tager stilling til behandling i et MS forløb, herunder sygdomsudvikling, neurologisk status, resultatet af MR skanning, antal attakker og progression uden attakker. Det giver dog ikke mening at stoppe en behandling, hvis man har tilbagefald af sclerosen (attak), og en alder på 50 år er heller ikke relevant grund til at stoppe behandling.

Du har ret i, at der er kommet fokus på behandling af ældre mennesker med sclerose, specielt fordi sygdommen bliver mindre aktiv med årene. Der er dog ingen regler om, at stoppe behandling ved en bestemt alder. Beslutning om behandling vil altid blive taget på individuel basis.