Gå til hovedindhold

Boligændringer

Spørgsmål

Jeg vil gerne vide, hvad jeg kan være berettiget til i støtte fra kommunen. Jeg bor i eget hus, som er af ældre dato, inde midt i byen. Det kniber efterhånden med at forcere trapperne i dette hus. Huset er delvis i stueplan. Der er 8 trin op til hoveddøren, og badeværelset er i kælderen, hvor der er en indvendig trappe. Jeg vil gerne blive boende, men inden længe kræver det nok 2 lifte. Skal kommunen bekoste disse lifte, eller kan de kræve, at jeg flytter?

Svar

Det er muligt at søge om boligændringer begrundet i en varigt nedsat funktionsevne. Din kommune skal vurdere om ændringerne er nødvendige for, at du kan bo i boligen. Det er en betingelse, at din bolig generelt ikke er indrettet uhensigtsmæssigt.

Reglerne gælder både leje-, andels- og ejerboliger.

Du skal være opmærksom på, at kommunen vurderer om ændringerne er nødvendige. Det er derfor ikke givet, at kommunen har samme prioritering om nødvendigheden i at kunne færdes i hele huset, som du selv. Reglerne fremgår af servicelovens § 116 og jeg vil derfor anbefale dig at se, hvad din kommune har beskrevet vedrørende boligændringer på deres hjemmeside.

Din kommune bestemmer ikke om du evt. skal flytte, de tager stilling til ansøgning om boligændringer og ved afslag kan de sammen med dig vurdere mulighed for evt. ansøgning om handicapegnet bolig.