Gå til hovedindhold

Botox og COVID-19 vaccine

Spørgsmål

Jeg får Botox behandling i hoftebøjeren iliopsoas hver tredje måned, og jeg har netop hørt, at Botox behandling kan give problemer i relation til Covid-19 vaccination. Jeg husker, at jeg tidligere har fået influenzavaccination for flere år siden, der gav mig feber og andre influenza lignende reaktioner. Derfor er jeg ikke blevet vaccinereret mod influenza siden. Er der noget jeg skal være opmærksom på i den forbindelse?

Et supplerende spørgsmål, er der forhold i det hele taget, som jeg skal passe på i relation til Covid-19 vaccination, når jeg ”kun” bliver behandlet mod muskelspændinger og ikke bruger egentlig sclerose medicin. Jeg har diagnosen attakvis sclerose og bliver behandlet med Baklofen og Sirdalud mod mine kraftige muskelspændinger - er permanent kørestolbruger og kan ikke bruge arme og hænder.
 

Svar

Det ser ud som om, at der har været en reaktion mod COVID-19 vaccinen fra Moderna, med hævelse i ansigtet ved brug af såkaldte dermal fillers som ikke er botox, men andre produkter man bruger i kosmetik industrien. Så vidt jeg er orienteret, er der ingen grund til bekymring vedrørende COVID-19 vaccine og botox.

Man kan dog forvente, at der kan være almindelige bivirkninger til COVID-19 vaccinen, som kuldegysninger, temperaturstigning, træthed, reaktioner og ubehag på indstiksstedet, led- og muskelsmerter samt hovedpine. Temperaturstigning kan eventuelt give dig forbigående forværring i dine sclerosesymptomer, men ellers mener jeg ikke, der er noget du skal være særligt opmærksom på.