Gå til hovedindhold

BPA og bistands-/plejetillæg

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål angående plejetillæg. Jeg har i nogle år modtaget bistandstillæg. De sidste fem år har jeg også været bevilliget en BPA, hvilket fungerer et langt stykke hen af vejen. Efter et år med BPA valgte kommunen så at ændre de bevilligede timer fra 67 pr. uge til 63, og de sidste 4 timer skulle jeg så selv dække med mit bistandstillæg. Det bistandstillæg er snart nævnt og brugt flere gange: hjælperudgifter på rejser, udgifter ved hjælpere i hjemmet, hjælp til vedligeholdelse af alt udvendigt i sommerhus og herhjemme. Jeg kan skrive side op og side ned om alt muligt, men i det store hele vil jeg gerne høre et råd omkring, det at søge tillæg ændret fra bistand til pleje tillæg.

De sidste par år har sygdommen skåret tænder, og jeg har fået meget større behov for hjælp til alt fra dagen starter til den slutter, og når den så slutter, så stopper behovet desværre ikke, for flere gange om natten må jeg vække min kone, for at bede om hjælp til at vende mig eller bare ændre stilling i sengen. Kan jeg risikere noget så dumt, som de foreslår, jeg kan komme på et hjem i en alder af 44 år, og på den måde helt miste mit tillæg? Eller giver det mening at jeg søger det ændret til plejetillæg i stedet for bistandstillæg? Sidst men ikke mindst ved ansøgning om ændring, hvad bør jeg så ligge mest vægt på. Mener selv at jeg opfylder alle behov, men måske noget bliver vægtet mere end andet i forbindelse med en afgørelse.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang