Gå til hovedindhold

Calcium- og magnesiumtilskud

Spørgsmål
Jeg har et spørgsmål angående kalk- og magnesiumtilskud.

Jeg er 39 år og er i behandling med Copaxone, samt binyrebark-behandling (medrol) i tabletform én gang om måneden i tre dage af 500 mg om dagen. Medrolen har jeg taget i ca. et år.

Jeg spiser Unikalk Forte 400 mg – én tablet morgen og aften, samt en OmniX multivitaminpille. Derudover prøver jeg at spise 300 mg magnesiumpiller fra Biosym.

Efter samråd med scleroseafdelingen, er jeg nu gået ned til halv dosis med medrolen, på grund af bivirkninger - det er simpelthen for hårdt for maven.

Mit problem er, at magnesiumpillen skal tages ved sengetid, og det er min mave ikke så glad for – jeg synes at jeg får ondt samt får luft i maven af pillen, så derfor får jeg ikke rigtig spist den.

Min fysioterapeut har alternativt foreslået en pille af mærket med calcium, magnesiumnitrat med D-vitamin, og helsekostforhandleren har også nævnt et produkt fra , som både har kalk og magnesium samlet i én pille.

Jeg vil gerne have en samlet pille, som kan tages sammen med et måltid mad, så jeg er sikker på at få magnesium. Hvad vil I anbefale? Og skal jeg overhovedet spise så meget kalk og magnesium, når jeg nu er nede på halv dosis med medrolen?

Jeg spiser ellers sundt og varieret og får både mælk og ost i den daglige kost. Derudover styrketræner jeg to gange om ugen.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang