Gå til hovedindhold

CIS eller MS

Spørgsmål

Jeg havde halvsidig følelsesforstyrrelse i 2010 - forhøjet celletal i spinalvæske osv., men MR-scanning bekræftede ikke formodningen om sclerose, så symptomerne blev forklaret som en form for infektion i centralnervesystemet. I sidste måned blev jeg så ramt af følelsesforstyrrelser i hele kroppen fra skuldrene og ned. Alt peger igen mod sclerose - følelsesforstyrrelser, kraftnedsættelse i arme/hænder, celletal/igg/oligoklonale i spinalvæsken og nu også en historik med to udfald i hhv 2010 og 2012. MR scanning bekræfter denne gang attakket, der er lokaliseret til rygmarven ved 2. nakkehvirvel.

Hvor går grænsen mellem CIS og Sclerose? Er det når der er 2 karakteristisker attakker, eller når MR-scanningen bekræfter 2 attakker, hvor min MR kun bekræfter et - det nye fra 2012? Kan attakket fra 2010 være så lille at det ikke kan ses på MR-scanningen? Føler mig lidt i ingenmandsland, er overbevist om at jeg har haft 2 attakker, men får "kun" diagnosen CIS, og har takket ja til tilbuddet om at komme i behandling med Betainteferon, som var sclerosediagnosen stillet. På den ene side betragtes det, som om jeg ikke har sclerose, og på den anden side behandles jeg som om, jeg har fået sclerosediagnosen, det er lidt svært at forholde sig til.

Når der er 2 attakker, er det så ikke MS? Eller hvad skal der til, for at der bliver stillet denne diagnose?
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang