Gå til hovedindhold

Copaxone og alkohol

Spørgsmål

Jeg er for nyligt opstartet i Copaxone. Jeg fik ikke noget at vide om, hvorvidt man må indtage alkohol eller ej, og gik derfor udfra at man gerne må. Jeg har dog efter en måned på Copaxone konkluderet, at jeg nu reagerer ret stærkt på alkohol. Jeg har flere gange forsøgt at drikke et glas rødvin eller en øl, hver gang har jeg efter nogle minutter fået meget hurtig puls, kvalme, blevet "stakåndet" og haft følelsen af at hjertet har slået hårdt mod brystvæggen. Symptomerne forsvinder efter en halv til en hel times tid. Det skal siges, at jeg kun har forsøgt mig med et glas vin/en øl i weekenden, hvor jeg ikke stikker mig, så jeg går udfra at symptomerne ikke er relateret til injektionen af medicinen.

Jeg har ikke oplevet dette på Gilenya eller Tysabri. Er det noget jeg bilder mig ind, eller kan det godt passe, at det er alkoholen jeg ikke "kan tåle" selv i små mængder?

Svar

Kendt bivirkning til Copaxone er rødme (flushing), der af og til kan være ledsaget af øget puls og hjertebanken. Man kan jo også opleve rødme ved alkoholindtag. Der er sporadiske meddelelser på internettet på sociale medier for patienter i Copaxonebehandling med oplevelse af bivirkning ved alkoholindtag. Jeg mindes ikke at have hørt om det før, hos de par hundrede patienter jeg har set I Copaxonebehandling gennem årene. Men de symptomer du beskriver er klassiske omend sporadisk forekommende bivirkninger til Copaxone alene.