Gå til hovedindhold

Copaxone og alkohol

Spørgsmål

Jeg er for nyligt opstartet i Copaxone. Jeg fik ikke noget at vide om, hvorvidt man må indtage alkohol eller ej, og gik derfor udfra at man gerne må. Jeg har dog efter en måned på Copaxone konkluderet, at jeg nu reagerer ret stærkt på alkohol. Jeg har flere gange forsøgt at drikke et glas rødvin eller en øl, hver gang har jeg efter nogle minutter fået meget hurtig puls, kvalme, blevet "stakåndet" og haft følelsen af at hjertet har slået hårdt mod brystvæggen. Symptomerne forsvinder efter en halv til en hel times tid. Det skal siges, at jeg kun har forsøgt mig med et glas vin/en øl i weekenden, hvor jeg ikke stikker mig, så jeg går udfra at symptomerne ikke er relateret til injektionen af medicinen.

Jeg har ikke oplevet dette på Gilenya eller Tysabri. Er det noget jeg bilder mig ind, eller kan det godt passe, at det er alkoholen jeg ikke "kan tåle" selv i små mængder?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang