Gå til hovedindhold

Copaxone og amning

Spørgsmål

Jeg er 30 år og gravid med mit første barn. Jeg tager under min graviditet Copaxone. Grundet flytning til en anden landsdel har jeg skiftet neurolog og sygehus. Min tidligere neurolog fortalte mig tilbage i december 2017, at Copaxone ikke er godkendt til amning, men at de arbejder på at godkende den til brug under amning. Hun anbefalede mig (hvis jeg havde mod på det), at amme 1-2 måneder på Copaxone, trods endnu manglende godkendelse, da medicinen helt logisk set ikke kan blive overført til modermælken.

I dag har jeg besøgt min nye neurolog for første gang. Han fortalte, at han var næsten 100 % sikker på, at Copaxone nu er godkendt til under amning, hvorfor han anbefalede mig at amme så længe, jeg har lyst til på Copaxone. Både pga. fordele for mig (at amning vist dæmper risikoen for nye attacker), men også pga. sundhedsfordele for baby. Han viste mig en artikel fra MS tidskrift fra juni 2017, hvori der står, at det nu er godkendt. Men andre steder står det modsatte. Når jeg er færdig med at amme, er planen at jeg skal tilbage på Tecfidera.

Jeg er forvirret og glad, fordi jeg netop gerne vil amme, men er Copaxone godkendt til brug under amning? Og i så fald: er både 10 mg (daglig injektion) og 40 mg (injektion 3 gange ugentligt) godkendt til brug under amning?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang