Gå til hovedindhold

COVID-19 og MS

Spørgsmål

Her på hjemmesiden nævnes patienter i immunsupprimerende medicin, som værende i øget risiko for at blive smittet og for et alvorligt forløb. Det forstår jeg godt.

Jeg undrer mig over, at der ikke nævnes noget om den store gruppe af sclerosepatienter, som ikke er i behandling. Jeg har læst flere steder, at immunforsvaret i forbindelse med corona, hyperaktiveres og angriber patientens egne organer. Det er vel også derfor Binyrebarkhormon indgår i behandlingen hos indlagte Coronapatienter? Et immunsystem der angriber kroppen selv, er jo i forvejen det der sker med sclerose.

Jeg har SPMS og derfor ikke i behandling med noget. Jeg har virkelig ikke brug for at mit immunforsvar hyperaktiveres. Hvad tænker du om det, og er der tilbagemeldinger der kan kaste lys?

Angående Corona vaccinen Finn Sjelleberg skriver på hjemmesiden, at den ligner andre vacciner, men det er jo ikke rigtigt. Normalt er vaccinen svækket virus. Corona vaccinen er en m-RNA vaccine. Vaccine fyrer op for immunsystemet. Igen, kan det ikke forårsage generel aktivitet i forhold til sclerosen?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang