Gå til hovedindhold

Covid-19 vaccine og Mavenclad

Spørgsmål

Jeg kan forstå, at mRNA vaccinen sætter gang i t-cellerne. Jeg bliver behandlet med Mavenclad (claribine) som gerne - så vidt jeg forstår - skulle undertrykke dannelsen af disse celler. Hvordan vil en evt. behandling med Mavenclad kunne gå hånd i hånd med covid vaccinen?

Min primære bekymring går på, at jeg bliver vaccineret og herefter skal starte på år 2 af behandlingen, og herved nulstiller immunsystemet til ikke at kunne genkende virussen og derved ikke har den ønsket effekt eller omvendt. Jeg ved ikke om det er sandt, men så vidt jeg kan forstå af diverse skriv stimulerer vaccinen også produktionen af t-celler, så ville dette ikke modvirke Mavenclad behandlingen - altså teoretisk set?

Mine overvejelser går på at vente til en traditionel vaccine er udviklet og klar. Altså et med inaktive covid celler. Som vi kender den fra traditionelle influenza vacciner. Jeg håber, at jeg kan få et teoretisk belyst svar, der kan guide mig i mine overvejelser.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang