Gå til hovedindhold

COVID-19 vaccinebivirkninger og Gilenya

Spørgsmål

Jeg får Gilenya. Ved min første covid vaccination, oplevede jeg at få ekstrem høj puls og blev meget utilpas, utrolig ubehageligt. Blev tilset og overvåget af læge på stedet. Efter ca. en halv time begyndte pulsen at falde. Han var dog ikke umiddelbart bekymret over reaktionen. De efterfølgende dage var jeg ret utilpas og svimmel. Føler stadig jeg har “hjertebanken" her 4 uger efter. Men måske er det også den ekstra fokus jeg nu har på hjertet der spiller ind.

Tænker du der er en sammenhæng mellem brugen af Gilenya og denne bivirkning? Er lidt bekymret for, hvad jeg kan forvente ved 2. stik og ved ikke helt, hvem jeg skal henvende mig til.

Svar

Ved Gilenyabehandling sker hjertepåvirkningen udelukkende ved den første dosis Gilenya, hvor de elektriske impulser kan påvirkes, og pulsen kan blive lav. Efterfølgende er der ikke risiko for hjerte-rytmeforstyrrelser, og jeg mener derfor, det er usandsynligt, at din hjertebanken ved COVID vaccine, har noget med Gilenyabehandling at gøre. Der er mange mennesker, der oplever hjertebanken ved COVID vaccination, og der er ikke grund til at tro, at det skulle blive værre af Gilenya.