Gå til hovedindhold

D-vitamin mangel

Spørgsmål
Jeg har et spørgsmål vedrørende D-vitamin og D-vitamin mangel.
Jeg fik konstateret MS i december 2010 med opfølgning af medicinsk behandling. Ved opstart af medicinen – ultimo februar, begyndte jeg at tage et D-vitamin tilskud dagligt, da jeg havde hørt, at det var gavnligt i min situation. Jeg spiste 40 mikrogram om dagen. Efterfølgende fik jeg målt mit D-vitamin niveau ca. 4 måneder senere (ultimo juni). Her lå mit niveau på 50 nmol/l – dette på trods at et dagligt tilskud på 40 mikrogram i 4 måneder.

Jeg talte med scleroseklinikken, som jeg konsulterer, og de anbefalede mig at fordoble mit tilskud men kun i 6 uger – dvs. 80 mikrogram pr. dag. Det har jeg så gjort. Min nye test viste et niveau på 82 nmol/l. Hvad gør jeg så nu – skal jeg fortsat spise dobbelt dosis, eller hvad anbefales der?

Jeg spiser jævnligt fede fisk, og jeg får rigeligt med sol – både ved mit arbejde og ved mine fritidsaktiviteter. Jeg kan ikke lade være med at tænke, om mit niveau har været så lavt som ca. 10 nmol/l, og om dette kan være en medvirkende årsag til sygdommen?
Kan det tænkes, at min krop ikke kan optage D-vitamin fra solen og fisken?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang