Gå til hovedindhold

Dækning med sygdom ved skift af arbejdsgiver

Spørgsmål

Jeg blev diagnosticeret med sklerose for ca. 3 år siden, efter to attaks der ikke var så slemme. Efter to år valgte jeg at skifte job og fik flyttet min pensionsordning, hvor jeg fik tegnet en tab af erhvervsevne ordning. Mit spørgsmål er, hvis jeg skulle miste min evne til at arbejde, dækker den så? Jeg havde diagnosen, da den blev tegnet, men jeg var/er fuld arbejdsdygtig, hertil bad de ikke om helbredsoplysninger.

Svar

Såfremt pensionsselskabet ikke har bedt om helbredsoplysninger ved indtrædelse i pensionsordningen, som det ofte er tilfældet ved indtrædelse i en firmapension, kan selskabet ikke efterfølgende påberåbe sig, at du har afgivet urigtige risikooplysninger. Derfor burde en etableret dækning ved tab af erhvervsevne fungere, som hvis du havde været rask ved indtrædelse.

Denne risiko løber selskaberne, når der etableres større firmapensionsordninger, således ved de godt at alle ikke nødvendigvis er fuldstændigt raske ved indtrædelse, men samtidig at de fleste er, det er der taget højde for i deres prissætning.