Gå til hovedindhold

Depression på Copaxone

Spørgsmål

Jeg startede sidste sommer med at tage Rebif. Det fungerede rigtig fint, bortset fra at jeg fik nældefeber, og derfor skiftede jeg over til Avonex. Det blev jeg imidlertid meget deprimeret af, og jeg er nu blevet foreslået at tage Copaxone i stedet. Jeg er dog meget i tvivl om, hvorvidt jeg ønsker eller tør det, da en af de almindeligste bivirkninger ved det også er depression. Men jeg er også bange for at sige på ambulatoriet, at jeg ikke ønsker at tage det, da jeg er usikker på deres reaktion. Det er ikke for at være uansvarlig, eller fordi jeg ikke tager min sygdom alvorligt, men fordi min livskvalitet falder mere, end jeg kan stå indefor i forhold til min familie, hvis jeg er deprimeret.

Det undrer mig, at jeg ikke blev tilbudt en samtale på ambulatoriet for at afklare min tvivl. Aftalen nu er at jeg skal tænke over det, og de foretager sig ikke yderligere. Jeg skal heller ikke ind til den halvårlige kontrol. Jeg tænker ellers, at kontakten med patienter - ikke kun sclerosepatienter - omhandler mere end udlevering af medicin, men jeg tager måske fejl. Jeg synes jo at det er vigtigt at have et godt forhold til personalet på ambulatoriet, da det er ligesom et ufrivilligt arrangeret ægteskab på livstid. Jeg synes ikke jeg kan tage stilling til medicinen alene, men skal tydeligvis ikke regne med hjælp fra ambulatoriet. What to do?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang