Gå til hovedindhold

Depression ved Ocrevusbehandling

Spørgsmål

Min kæreste har sclerose og begyndte i november sidste år med Ocrevus. Den sidste uge, har han været utrolig påvirket psykisk. Han er selv i tvivl, om han muligvis er ved at få en depression. Det er kommet meget pludseligt, og lige nu svinger han mellem at være helt ok, til pludselig at være på nippet til at græde. Han får heftig hjertebanken, ondt i maven, ingen appetit og er meget ked af det.

Ved I, om dette kan være en mulig bivirkning til Ocrevus? I pjecen vi har fået om behandlingen står der, at PML kan forekomme med lægemidler som Ocrevus. Lyder dette umiddelbart som mulige PML symptomer?

Svar

Depression er ikke en kendt bivirkning til Ocrevus, men det lyder som om din kæreste har brug for hjælp og rådgivning. Der kan være mange psykiske udfordringer og svære ting i et sygdoms- og behandlingsforløb, hvor angst og depression ofte er i spil. Jeg vil anbefale han kontakter sin egen læge eller Scleroseforeningen, hvor man kan spørge ind til problemerne og hjælpe med rådgivning og behandling.

Der er ikke set udvikling af hjernebetændelsen PML på Ocrevus behandling alene. Der er set PML tilfælde hos Ocrevus-behandlede, der har været i behandling med andre lægemidler (Tysabri og Gilenya) før skift til Ocrevus og taget PML sygdommen med i det nye behandlingsforløb. Din kærestes symptomer lyder ikke typiske for PML, men det kan alligevel være en god ide, at kontakte hans MS klinik og fortælle dem om symptomerne.