Gå til hovedindhold

Det er svært når mor ikke vil have hjælp

Spørgsmål

Jeg er en pige på 19 år, som har en mor der har sclerose. Hun har haft sygdommen fra før jeg blev født, men har endnu ikke accepteret at hun har en sygdom.

Her i de sidste 2 år har min mor lagt meget afstand til mig, og hun vil ikke rigtig være sammen med mig. Alt dette er sket efter hun fortalte mig om sin sygdom. Jeg har altid vidst at hun var syg, men hun har ikke villet tale om det. Hun har ingen følelse i sine tæer og begynder at falde oftere og oftere. Jeg har prøvet at sige til hende, at hun skal have noget hjælp, men hun vil ikke høre, og fortæller bare at hun i hvert fald ikke er syg. Når jeg har været nede og handle med hende, er hun ved at falde, fordi hun ikke kan holde balancen.

Hun har hele tiden hovedpine og kan ikke overskue mig i hendes liv. Hun husker heller ikke så godt mere, hun har altid haft styr på vores aftaler, men nu ved jeg aldrig helt, om hun kommer eller hun har glemt det igen. Hvis jeg siger til hende at jeg mangler hende i min hverdag, og at jeg godt kan forstå at hun er træt pga. sygdommen, bliver hun vanvittig sur, og begynder at råbe af mig, og beder mig om at gå hjem til mig selv. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, eller hvordan jeg skal forholde mig til det hele. Jeg er ved at være desperat for at få min mor igen. Jeg er rædselslagen for at hun lige pludselig går hen og får flere attakker end hun gør nu, og jeg frygter at hun ender i en kørestol.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang