Gå til hovedindhold

Diagnose

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 41 år. Jeg lider af en for lavt stofskifte og har gjort i mange år. Grunden til at jeg nu skriver her, er at jeg gennem længere tid (1 år i hvert fald) har haft det skidt, i form af; utilpashed, udmattende træthed, føleforstyrrelser og rysten i kroppen.

I maj måned fik jeg så et slags anfald, hvilket resulterede i at jeg ikke kunne stå på mine ben, de var fuldstændig muskelsvage. Dette stod på et par dage, hvor jeg ikke kunne gå mere en et par meter, før jeg måtte hvile.

Lægen tog i den forbindelse en masse blodprøver, som intet viste, hvorefter vedkomende sendte mig til neurolog. Ved første neourologiske undersøgelser var der spasticitet i højre ben og hyperaktive reflekser. Neurologen sendte med til MR-scanning af ryg og hoved, som viste sig at være ok.

Det skulle jo så udelukke sclerose, som der var mistanke til (?).

Jeg har stadig særlig udtrætning i benene, hvilket betyder at jeg må have hjælp til gåtur med hunden og jeg kan stadig ikke lave de samme ting i hjemmet som før. Er utrolig træt og må hvile allerede et par timer efter jeg er stået op. jeg har haft føleforstyrrelser i benet, som prikken/stikken/snurren samt en brændende fornemmelse. Det er dog kun den brændende fornemmelse jeg fortsat oplever - særligt efter jeg har været aktivit.

Min venstre hånd har jeg også haft en del føleforstyrrelser i. Disse er delvist også ovre nu, men opleves stadig i 2 fingre.

Mit spørgsmål er nu: Kan man være sikker på at MR-scanningen frikender sklerose? Det er selvfølgelig dejligt at der ikke var noget at finde, men jeg har lidt blandede følelser omkring det, da jeg stadig ikke er blevet fysisk bedre, som før anfaldet.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang