Gå til hovedindhold

Dobbeltsyn ved hjernestamme-attak

Spørgsmål

Jeg har haft dobbeltsyn til begge sider (konstant højresidig exotropi på ca. 15 grader, der var ingen skelen ved blik til siderne på nær- afstand. Ved motilitet- undersøgelse ses diskret adductionsdefekt på begge øjne). Øjenlægen sagde at det var tegn på læsion i hjernestammen. Dobbeltsynet varede i ca. 6 uger, men jeg har det stadig, når jeg er træt. Jeg blev skannet, og på FLAIR-sekvensen ses mindre højsignalerende forandring målende få mm i aquaduktområdet.

Kan de lammelser jeg har haft på øjnene være fra den højsignalerende forandring i aquaduktområdet, eller passer det bedre med de føleforstyrrelser jeg har haft i venstre kind og baghovedet?
Hvor på kroppen kan man få symptomer med forandring i aquaduktområdet?
Er denne forandring tæt på hjernestammen, eller hvor i hjernen er det?
Er det et sted hvor man normalt får læsioner ved sclerose?
Jeg har fået lavet en MEP undersøgelse, bag tallene står der ms. (regner med det er millisekund), hvad skal tallene være for at være i normalområdet?
Jeg syntes nemlig når man læser om MEP undersøgelse, så laves undersøgelsen i meter pr. sekund, hvis den også kan laves i m/s (meter pr. sekund) hvad skal tallene så være for at være i normalområdet?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang