Gå til hovedindhold

El-scooter

Spørgsmål

Jeg er meget gangbesværet pga. sklerose. 2 gange om ugen kører jeg med taxi til og fra mit minifleksjob. 2 gange om ugen kører jeg med handicapkørsel til og fra fysioterapeut. Jeg kører jævnligt med handicaptransport for at hjælpe min demente mor, eller til arrangementer i for eksempel Scleroseforeningen. En gang imellem vil mine venner godt have mig med i byen/arrangementer eller på ferie, hvor de skubber min manuelle kørestol.

Til diverse møder er jeg dog tvunget til at spørge andre, om jeg kan køre med dem. Jeg ville rigtig gerne være fri for at ligge venner og bekendte til byrde, og har derfor tænkt på en sammenklappelig el-kørestol til meget korte distancer eller at have med i handicaptransporten, eller en sammenklappelig el-scooter, og jeg har derfor ansøgt min kommune om hjælp til det. Kommunen vil dog kun yde hjælp, hvis jeg har et væsentligt behov for kørsel (mindst 2 gange om ugen) og vist kun til en el-scooter, som jeg ikke selv er i stand til at klappe sammen.

Jeg har ikke kræfter nok til selv at køre min manuelle kørestol, som jeg selv har købt. Jeg har kørekort, men har kun kørt 1 gang som 18. årig. Hele mit liv har jeg været vant til at gå eller køre med offentlig transport. Nu kan jeg maksimum gå 2-300 meter, og min balance er for dårlig til, at jeg kan benytte offentlig transport. Er jeg tvunget til selv at købe en sammenklappelig elektrisk kørestol som er så let, at jeg selv kan magte den, eller har jeg andre muligheder?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang