Gå til hovedindhold

El-stimulering af muskler

Spørgsmål

Jeg har gennem min fysioterapeut lånt en elektrisk muskelstimulator, af den type som sportsfolk også bruger. Den virker på den måde, at strømstyrken øges indtil musklen kontraheres, og derefter kører programmet videre i op til 40 min.

Jeg synes, at det hjælper på min muskelstyrke, men er lidt nervøs for, at det også kan være skadeligt ved længere tids brug. Indtil videre har jeg mest brugt den på de store lårmuskler, men også lidt på læggene og på mavemusklerne.

Jeg er meget dårligt gående, (bruger kørestolen det meste af tiden), og har svært ved at komme ud af sengen på grund af de svage mavemuskler. Mine spørgsmål er nu følgende:

1. Kan det være skadeligt at bruge apparatet over længere tid?

2. Hjælper det mon noget at gøre musklen stærkere, når det er forbindelsen til den, der svigter?

3. Jeg træner også i maskiner, som belastes med trykluft. Træner man derved også nerveforbindelsen til musklen, eller vedligeholder man "bare" musklen i håbet om, at nerveforbindelsen ikke bliver ringere?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang