Gå til hovedindhold

EMS for at tabe sig

Spørgsmål

Jeg er 43 år har sekundær progressiv sclerose med meget hurtig progression. Jeg sidder i kørestol, og mine arme er også svage og nogen gange spastiske. Jeg var altid meget slank - selv om jeg aldrig dyrkede sport - og nu har jeg taget på, fordi jeg ikke kan bevæge mig særlig meget.

Jeg har en hometrainer (all in one) og en vibrationstrainer derhjemme. Jeg træner cirka tre til fire gange om ugen og går til ridefysioterapi en gang om ugen. I august fik jeg en fedtsugning på maven - men allerede nu kan man næsten ikke se det mere. Jeg spiser mest ret sund (mange grøntsager, hvid kød, mest fjerkræ, ikke meget fedt), men er også glad for chokolade, kage og vin. Pga sclerosen har jeg mange indskrænkninger og gider ikke at undvære alle søde ting/alkohol.

Jeg er meget utilfreds med min krop og ved ikke, hvad jeg ellers kan gøre. Nu læste jeg noget om EMS - men også at MS egentlig er en kontraindikation for det. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor - min dropfodstimulator har også virket godt hos mig (og der er også et træningsprogram, hvor nerven bliver stimuleret for at træne musklen). Jeg bor i Nordjylland, og der findes ingen mulighed for afprøve træningen - jeg har overvejet at købe udstyr til hjemmetræning, hvad synes I om det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang