Gå til hovedindhold

Er det mén fra lumbalpunkturen

Spørgsmål

Jeg er en pige på 24 år. Jeg fik for en uge siden at vide, at jeg har sclerose - eller en afart heraf. Der blev nævnt NMO som en mulighed. For to uger siden fik jeg foretaget en lumbal punktur - hvilket fik mit venstre ben til at spjætte en del under selve testen. Samme aften snurrede venstre ben stadig, men jeg glemte det dagen efter.

Jeg er selvfølgelig trist og ked af det over diagnosen, som jeg dog ikke helt er klar over omfanget af endnu. Jeg er bare også enormt forvirret, da jeg ikke har fået meget information endnu - kun at jeg skal vente med mine spørgsmål, til jeg bliver tilknyttet scleroseklinikken på Rigshospitalet. Jeg går og er nervøs for, om der er et "attak" i gang i min krop, eller om der foregår noget andet farligt forbundet med sclerosen. Jeg er ikke helt klar over, hvordan et såkaldt attak kan vise sig. Grunden til jeg fik henvisning til MR scanning, var to "anfald" af ondt i hovedet med følgende synsforstyrrelser. Jeg ved bare ikke, hvad jeg skal lægge mærke til af andre symptomer end synsforstyrrelser. Skal det gøre ondt, før det er et attak? Jeg kan læse om snurrende fornemmelser.

Siden jeg fik diagnosen at vide for en uge siden, er mit venstre ben begyndt at opføre sig anderledes. Det snurrer, og det føles mindre medgørligt, synes jeg. Mit spørgsmål er så, kan dette stadig være mén fra lumbalpunkturen, selvom det er 2 uger siden, eller kan det være et attak? Muligheden er også, at jeg er så nervøs for at blive lam, at jeg psykisk frembringer forstyrrelserne. Jeg tænker om dette er noget, jeg bør reagere på, eller bare lade det være som det er? Jeg er i bund og grund enormt forvirret, og lidt ked af at jeg skal vente 1 - 1,5 måned med at høre om, hvad det hele handler om. Håber du kan fortælle mig en smule.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang