Gå til hovedindhold

Er det nødvendigt med nerveledningsundersøgelse

Spørgsmål

Jeg har igennem et lille års tid haft føleforstyrrelser i begge ben og begge arme. Jeg har periodevis haft smerter i lænderyggen (uden en oplagt grund), og jeg har ligeledes periodevis haft smerter i nakken. Smerter i nakke og lænderyg er pt. væk, men jeg har fortsat føleforstyrrelser i ben og arme.

Jeg er netop blevet udredt på et Rygcenter, og efter undersøgelse og MR-scanning af lænderyg er der ikke nogen objektive symptomer/problemer med min ryg. Rygcentret har anmodet min egen læge om at henvise mig videre til en nervebaneundersøgelse i benene. Jeg har fået at vide at det er en lidt ubehagelig undersøgelse, hvor der føres strøm gennem nervebanerne.

Indgår denne type af undersøgelse i et forsøg på at diagnostisere sclerose? Såfremt den gør, vil man så med sikkerhed kunne sige om jeg har sclerose eller ej, eller vil det kræve flere undersøgelser? I givet fald hvilke?

Det skal måske ligeledes nævnes, at jeg i perioder døjer med svimmelhed, og ofte er træt og mat. Jeg er selvfølgelig bekymret for om jeg har sclerose. Det ville hjælpe hjælpe mig hvis du eventuelt vil bidrage med din vurdering?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang