Gå til hovedindhold

Er jeg medicinsk overdoseret

Spørgsmål

Jeg har sclerose og har nu taget Avonex i over 10 år. I dette forløb har jeg næsten været uden attakker. Har kun haft en periode på nogle uger med en delvist sovende tunge. Jeg er 42 år og arbejder fuld tid har mand og børn. Dog har Avonex altid givet mig influenza symptomer det første døgn efter. Det dæmpes af Ibuprofen og panodiler. Nogle gange tager det mere end et døgn før især muskelsmerterne og hovedpinen aftager. Jeg synes efterhånden at disse bivirkninger generer en del. Synes ret ofte jeg har ømhed i led og muskler fordelt over hele ugen, men prøver at begrænse "smertestillende" til kun første døgn efter. Men jeg arbejder og passer også motion.

Min tanke er, at min sygdom er så mild, at jeg måske er overdoseret, eller er sygdommen mere i dvale? Som jeg forstår det, så får alle - høj som lav - samme dosis Avonex. Man skelner ikke til sygdommens agressivitet, eller min vægt/højde. Er der ikke nogen, der har tænkt at der måske skulle justeres i forhold til dette? I min verden må der da være forskel på en som mig på 58 kg og 165 cm. Og så en der er 180 cm og vejer 90 kg. Jeg overvejer at prøve en pause med medicin. Jeg ved at sygehuset fraråder det, men jeg tror mine mange muskel og ledsmerter skyldes medicinen, og kunne derfor godt tænke mig at teste det. Selvfølgelig er jeg bekymret for at sygdommen "eksploderer". Hvad er jeres viden på det med evt. pause og evt. justering af dosis?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang