Gå til hovedindhold

Er kostomlægning gavnlig

Spørgsmål

Jeg er en pige på 31 år, som lige har fået min sclerosediagnose.

Je har været til samtale på ambulatoriet, med specialist, og har her fået at vide at jeg skal til at tage medicin, så snart jeg er færdig med at amme min lille datter.

Lægen sagde selvfølgelig en masse ting. Hvilket blot affødte flere spørgsmål fra mig, om hvorvidt kost og ernæring samt ekstra tilskud af mineraler og vitaminer kunne have indflydelse på mit videre sygdomsforløb.

Dertil svarede han, at der ikke var lægeligt bevist dokumentation for, at det skulle kunne have en indflydelse på sygdommen. Han anbefalede mig bare at spise sundt og almindeligt, ligesom alle danskere burde gøre. Han sagde desuden at medicinalfirmaer og helseforretninger nyder at "bruge" os scleroseramte til at sælge deres produkter. Han mente, med andre ord, at det var noget opreklameret noget.

Hvad mener du om det?

Jeg er selv interesseret i at være med til at gøre en forskel på min sygdom, hvis det kan lade sig gøre. Jeg er derfor også klar til at lægge min kost om, hvis det kan have en betydning.

Jeg har fået bogen , hvor der står noget om minimal animalsk fedt, mindre sukker og meget grønt. Her står der desuden at der er bevist effekt, af at hvis man overholder disse regler, kan det reducere attack til 1 hvert 10. år, istedet for 1 hvert år. Det lyder jo fantastisk.

Men hvad skal jeg forholde mig til?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang