Gå til hovedindhold

Er Lhermittes symptom farligt

Spørgsmål

Kan “shear” forværre MS skader i ryggen? Ved ikke om det hedder shear. Jeg mener det indre træk der kommer på nerverne i rygsøjlen, når den kommer i yderstilling eller påvirkes/kommer på træk. Noget sker så armene påvirkes voldsomt, og jeg tænker det kun kan relateres til MS skaderne i min cervicale del. 

Jeg er diagnostiseret med attakvis sclerose.  Jeg har dagligt symptomer under aktivitet, primære symptomer er føleforstyrrelser i arme og ben. Jeg har nogle dage Lhermitte's tegn, når jeg bøjer hage mod bryst forværres symptomerne i armene. Jeg har et par gange (under sex) oplevet stærk forværring af mine symptomer. Armene var nærmest lammede, og det gør mig bange. Mine følelser og kontrol over arme kommer tilbage efter ca. 5-10 min. Jeg ved ikke, hvad der sker, men spekulerer på om en indre “shear” kan være årsagen? Og om det der sker, er et symptom ligesom fænomenet med øgede symptomer under fysisk aktivitet, som jo også forsvinder og er ufarlige? Eller er det noget, der kan skade mine nerver yderligere?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang