Gå til hovedindhold

Er min MS mere aktiv nu

Spørgsmål

Jeg er 26 og blev diagnosticeret med (benign) MS i efteråret 2013 på baggrund af følelsesløshed fra navlen og ned. Jeg havde også synsnervebetændelse som 12-årig, hvilket nu af lægerne tolkes som mit første attak. Jeg har altså kun haft disse to attaks på 12 år, og har ikke mærket noget til det i den mellemliggende periode. Jeg tager ikke medicin - kun en række kosttilskud - da jeg venter på Tecfidera.

Efter min diagnose blev stillet, er jeg nu begyndt at mærke til sygdommen. Min arm sover og føles tung i længere perioder af gangen. I den ret varme sommer var det op til 12 timer ad gangen om dagen, og nu hvor vejret er blevet koldere, sover den primært kun hver dag, når jeg vågner om morgenen. Hvis ikke jeg dyrker sport fra morgenstunden, kan det dog ofte blive siddende lidt. Det kommer også, når jeg hviler min albue på et bord fx ved computerskrivning, men jeg har nogle gange held med at få det til at gå væk ved så at strække den ud. Desuden mærker jeg til tider sitren op ad lænden eller taljen samt sitren i benene, når jeg går eller løber. En sjælden gang imellem mærker jeg prikken i ansigtet. Jeg har ikke kraftnedsættelse af nogen art.

Lader alle disse symptomer til at være tegn på, at min sygdom nu er mere aktiv, end den var inden jeg fik stillet diagnosen? Og er det et tegn på, at sygdommen så ikke kan være så benign, som først antaget? Og kan medicin (Tecfidera) evt. hjælpe mod symptomerne?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang