Gå til hovedindhold

Er motion lige godt for alle

Spørgsmål

Jeg har haft diagnosen i godt et år nu men symptomer i 4 - 5 år. Som alle andre har jeg fået tudet ørene fulde af, motion er sundt og godt for sclerose patienter. Men jeg syntes bare ikke det virker. Efter en tur til holdtræning er jeg svimmel, mit venstre ben slæber sig afsted, venstre hånd er ofte på det nærmeste lam, og jeg er træt som et alderdomshjem.
Jeg har gået til træning i 1½ år hos en dygtig fysioterapeut, som virkelig har slået knuder på sig selv for hjælpe. Disse gener står som ofte på op til et døgn efter træningen. Hvilket er lidt problemastisk, når jeg nu endelig har fundet et job, som jeg kan bestride og som giver mig større glæde end den fysiske aktivitet.

Ved lidt selvstudie har jeg fundet ud af at Qi gong hjælper på styrken og udholdenheden. Øvelser med en speedball hjælper på balancen og koordinationen. Og udstrækninger og varme hjælper på de stive led. Desuden kommer jeg så meget rundt som jeg kan, og jeg elsker at makke i gamle biler og gamle huse, skønt fysikken ikke tillader de store udskejelser på de fronter mere. Men er jeg helt galt afmarcheret, eller er der noget om snakken? Jeg ved godt, at man som sundhedsfaglig person ikke kan afskrive motion som usundt eller uden effekt. Men er motion lige godt for os alle?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang