Gå til hovedindhold

Er operation for nærsynethed en mulighed

Spørgsmål

Jeg debuterede som sklerosepatient med dobbeltsyn og nystalgamus (flakkende øjne)? Siden har jeg haft en række symptomer i ansigtsmusklerne omkring øjnene og synsmusklerne i al almindelighed.

Jeg har samtidig relativt stærke briller for nærsynethed (-5), og det er ofte svært for mine øjne at "falde til ro" i min brille. Bare det at skifte fra almindelige briller til mine solbriller i samme styrke giver mig urolige øjne.

Jeg har derfor overvejet, om det er besværet værd at få foretaget en øjenoperation, til at få reduceret min nærsynethed til en noget mindre styrke, hvor afhængigheden af briller vil være mindre?

Jeg ved imidlertidig ikke om en sådan operation ville være problematisk for en sklerosepatient, og om det ville være omsonst, i forhold til de prblemer jeg har fået med at gå med briller efter mine attacks?

Det skal slutteligt siges, at jeg har haft briller siden jeg var en 12-13 år, så det er ikke det at leve med at være brille-bærende der er problemet.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang