Gå til hovedindhold

Er træning med rollator godt

Spørgsmål

Jeg overvejer at anskaffe en ny smart rollator i stedet for den triste model fra kommunen. Jeg vil nemlig gerne til at gå længere ture i skoven med henblik på at styrke min gangfunktion. Jeg kan godt gå selv, men går ikke så "langt på literen", når jeg ikke har noget at støtte mig til. Men er det hensigtsmæssigt at optræne muskler på denne måde, for gang med rollator er jo ikke en naturlig måde at gå på. Vil det overhovedet styrke min evne til at gå også uden rollator? Eller anbefaler I optræning med så lidt hjælp/så naturlig brug af kroppen som mulig, fx gangstave?

Jeg går ikke med rollator i dagligdagen, men føler det vil en god hjælp til træning af mine muskler, i stedet for slet ikke at gå. Men rollator styrker vel ikke min balance? Hjernen tvinges jo ikke til at finde nye veje, når jeg har rollatoren at støtte mig til?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang