Gå til hovedindhold

Er VEP nødvendig for diagnosticering af sclerose

Spørgsmål
Jeg er to gange blevet henvist til MR skanning af hjernen gennem en neurolog - på grund af mistanke om sclerose. Første gang på grund af føleforstyrrelser i en fod og i ansigtet, anden gang på grund af en øjenmuskellammelse og dobbeltsyn. Skanningen viste ingenting.

Neurologen har nu henvist mig til en øjenafdeling, fordi jeg siden 16 års alderen har haft kronisk iritis og flere tilfælde af uveitis på højre øje og deraf følgende nedsat syn - og p.t. oplever meget sløret syn på det venstre øje (hvor øjenmuskellammelsen er).

Ved gennemgang af mine journaler har jeg opdaget, at jeg som 16 årig og i 1999 havde synsnervebetændelse - diagnostiseret på sygehus begge gange. Jeg er derfor igen blevet nervøs for, om jeg kan have sclerose. Kan jeg være sikker på ikke at have det, når jeg to gange er blevet skannet? Og er det kun en VEP undersøgelse, der kan udelukke en synsnervebetændelse?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang