Gå til hovedindhold

Et attak og et plak er det MS

Spørgsmål

Jeg oplevede i 2018 føleforstyrrelser i venstre side af ansigtet, samt dobbeltsyn og er derfor under udredning for MS. Jeg har en plak, fundet på MR-scanning. Intet nyt på de tre/fire følgende kontrolscanninger, foruden konstateret aftagende opladning i eksisterende ene plak. Seneste kontrol var august 2021. Ingen oligokonale bånd i lumbalpunkturen.

I starten sagde pågældende læge, at der ikke var overensstemmelse mellem plak og symptom. Dette revurderede han dog, og efter konference blev det tolket som en mulig/sandsynlig sammenhæng. Ved kontrol i 2020 sagde lægen, at såfremt der ikke var nyt på scanningen sidste år, ville de afslutte mit forløb. Det var derfor det jeg forventede ved opfølgende samtale i september. Her blev jeg fortalt, at de mod forventning, ikke afslutter forløbet og fortsætter med årlig kontrol.

Det er i og for sig betryggende, at de vil følge mig. Jeg er ikke begyndt med medicinering på baggrund af CIS. Lægen rådede hverken til det ene eller det andet. Jeg er derfor forvirret omkring, hvorvidt det kunne være gavnligt for mig at kontakte dem vedrørende medicinering, eller om det er fordelagtigt at vente, da jeg ikke har oplevet yderligere symptomer eller attakker? Som udgangspunkt undgår jeg medicin, hvor jeg kan. Jeg får 30 mikrogram D-vitamin dagligt, via min multivitamin og via kalk-tilskud. Hvor mange mikrogram bør jeg tage?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang