Gå til hovedindhold

Fæces-transplantation og CIS

Spørgsmål

Jeg har fulgt med i indlæggende omkring tarm og MS - og også de spørgsmål der har været til FMT. Ved I hvor langt man er kommet med de undersøgelser, der henvises til her: "Virker fæces-transplantation mod MS"? Når man afsøger nettet efter FMT og MS - så ser man enkelte meget positive sager, men også nogen hvor virkningen er mindre tydelig. Det er klart, at der bør laves kontrollerede forsøg. Og gerne på både attakvis og progressiv MS - og også CIS.

Med hensyn til CIS: Hvordan står man som CIS patient i forhold til at kunne indgå i evt. forsøg med FMT? Jeg formoder, at skaderne på mine nerver indtil videre er begrænsede, da jeg næsten er symptomfri - så et forsøg med FMT kunne være interessant ud fra det perspektiv, at man måske kan stoppe sygdommen (såfremt den skyldes en ubalance i bakteriefloraen) inden den bider sig fast for alvor.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang