Gå til hovedindhold

Færre antistoffer mod Corona ved Ocrevus

Spørgsmål

Jeg er i behandling med Ocrevus og læser nu om den manglende immunitet ved kræftbehandling med kemo o.a., og tænker om Ocrevus kan sammenlignes med den problematik, der er opstået omkring kemo/kræft.

Jeg har fået første Corona vaccine, og kan derfor godt blive bekymret for, om det er nytteløst at blive vaccineret, hvis jeg ikke vil være sikret mod smitte i fremtiden. Jeg er 64 år.

Svar

Det ville ikke være uventet, hvis det forholdte sig sådan, da Ocrevus jo virker ved at holde antallet af B celler nede, og de udgør en del af immunforsvaret mod virus. Der er også lige vist ved Ocrevusbehandling af sclerose, at der dannes færre antistoffer mod coronavirus ved den behandling. Men dels består immunforsvaret af mere end antistofdannelse, og dels er det bedre med dannelse af færre antistoffer end ingen antistoffer, så jeg vil anbefale dig, at blive færdigvaccineret. Ingen er sikret mod smitte i fremtiden, da vaccinen ikke er 100% træfsikker, og der kan komme nye mutationer, som aktuelle vacciner ikke er effektive imod. Men en booster (vaccine nr. 2) anbefales.