Gå til hovedindhold

Find et nyt fleksjob

Spørgsmål

Jeg er fleksjobber og er blevet fritstillet med 3 måneders opsigelse. Hvordan finder man et nyt arbejde som fleksjobber (under den gamle ordning)? Er der nogle specielle steder man kan kigge?

Svar

Jeg går ud fra, at din afskedigelse er sket efter den overenskomst, som du er ansat efter - du har måske haft din faglige organisation med på råd. Når du er afskediget og fritstillet, bør du kontakte Jobcentret, der er forpligtet til at vejlede dig og også oplyse om reglerne for ledighedsydelse, når din lønindtægt ophører. Jeg går ud fra, at der ikke er behov for yderligere afklaring af din arbejdsevne på det foreliggende.

Et nyt fleksjob vil være efter reglerne gældende fra 1.1.2013. Jeg vil anbefale dig, at få et fleksjobbevis fra Jobcentret. Her skal fremgå dine kompetencer og særlige behov i ansættelsen. Et sådan fleksjobbevis orienterer også en arbejdsgiver om reglerne. Faktisk er udgivet en udmærket en udmærket guide til at finde sit eget fleksjob. Du kan finde guiden på nettet - skriv blot Guide til at finde sit eget fleksjob. Jobcentret skal rådgive og vejlede og også være behjælpelige med at finde evt. job/praktik.