Gå til hovedindhold

Fjernelse af amalgamfyldninger

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose siden 1998. I 2000 begyndte jeg at få skiftet mine sølvplomper, men stoppede ved nr. 3, da vi flyttede for langt væk fra tandlægen, og min nye tandlæge sagde, at så længe jeg ingen huller havde og bare skulle have tandrensning, ja så betød det intet. Nu er jeg flyttet og har lige været til almindelig tandlægetjek. Jeg har en plompe i en kindtand, der er begyndt at smulder, så nu er jeg tvunget til at få fjernet sølvplompen.

Mit spørgsmål er så, kan jeg bare lade min tandlæge udskifte den, uden alle de forholdsregler der skal til for at undgå udsivning af diverse dampe fra min gamle sølvplompe. Jeg har prøvet at ringe rundt til mange af tandlægerne her i byen, og de mener ikke der er nogen risiko ved at få udskiftet en plompe på sædvanlig vis, og de bruger ikke de specielle metoder for at mindske dampene fra sølvet.

Så er det nødvendig med disse sikkerhedsforanstaltninger? Og hvis, hvor finder jeg så disse. Jeg har prøvet at søge på nettet. Men kan ikke se hvilke klinikker der bruger kofferdam her i omegnen.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang