Gå til hovedindhold

Fleksjob og tab af erhvervs evne

Spørgsmål

I december fik jeg bevilget et fleksjob på min arbejdsplads, hvor jeg har været ansat siden 2005. Det er efter den gamle ordning, og sagsforløbet med kommunen har været objektivt, professionelt og trygt. En rigtig positiv oplevelse. Fleksjobbet fungerer super for mig.

For at fremtidssikre mig selv, skrev jeg en skadesanmeldelse til AP Pension i november, hvor jeg igennem firmaet har en forsikring, bl.a. for tabt erhvervsevne. Der kom et afslag, og i forbindelse med min fleks gik igennem, bad jeg dem kigge på sagen igen. Igen fik jeg afslag, med samme begrundelse; at min indtægt er for høj, og at jeg ikke har haft nedsat arbejdstid til under halv tid de seneste tre måneder.

Så længe jeg har normal indtægt, forventer jeg selvfølgelig ingen udbetaling af pension fra forsikringen, men der er noget, jeg ikke forstår. Firmaet får 2/3 af min løn retur, det er vurderet at min erhvervsevne i forhold til enhver anden er nedsat til 50%. Umiddelbart kan jeg ikke se, at jeg ikke opfylder betingelserne. Argumenterne i afslaget, synes jeg er rimelige i forhold til pensionsudbetaling, men ikke i forhold til at jeg har lidt erhvervsevnetabet. Skal AP ikke anerkende skaden og udbetale engangssummen?

Jeg har scan af alt dokumentation fra AP, Jobcenter, sagsbehandler osv., som jeg gerne fremsender. Håber I vil kigge på det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang