Gå til hovedindhold

Fleksjob og udbetaling ved nedsat arbejdsevne

Spørgsmål

Jeg er 31 år og blev diagnosticeret med attakvis sclerose i 2010, og har arbejdet på fuldtid lige siden. Har dog haft en paragraf 56 aftale, som jeg har været alt for dårlig til at bruge og reelt kun har været brugt de par gange om året, hvor jeg har været inde på min scleroseklinik. Jeg har de seneste år vænnet mig til at tage en lur, når jeg kom hjem fra arbejde for at være en smule mindre træt, men nu er jeg usigelig træt allerede før arbejdsdagen er slut.

Jeg er derfor i gang med at undersøge mulighederne for fleksjob. På min arbejdsplads er jeg så heldig, at jeg har kunnet sætte min udbetaling ved tabt erhvervsevne op til 80%, men hvordan påvirkes dette beløb, hvis jeg får fleksjob? Jeg vil jo ikke "skyde mig selv i foden" ved at få bevilget et fleksjob, hvis det betyder at jeg vil få markant mindre til rådighed, hvis jeg en dag skal på invalidepension. Så jeg er i tvivl om, det overhovedet er en god idé at søge fleksjob, da jeg jo desværre er nødt til at tænke meget langsigtet, og selvfølgelig gerne vil undgå økonomiske problemer fremadrettet.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang