Gå til hovedindhold

Fleksjob tager udgangspunkt i den nedsatte arbejdsevne

Spørgsmål

Jeg har en datter på 27, som har haft sclerose i 9 år. Hun har kæmpet sig igennem en uddannelse som pædagog, og har i dag fast arbejde. Pga. sin sygdom har hun været tvunget til kun at arbejde 30 timer ugentlig, selvom det har konsekvenser på økonomien.

Desværre viser det sig efterhånden, at det også er for meget, da hun bl.a. lider meget af fatique. Hvilke muligheder har hun, hvis hun bliver nødt til at søge flexjob?

Hun har tidligere været sygemeldt et halvt år fra uddannelsen på grund af stressrelateret sammenbrud, hvilket giver anledning til bekymring, hvis hun skal forsøge at presse sig selv til 37 timer, for at hendes økonomi på sigt kan hænge sammen i forbindelse med evt. flexjob.

Summa summarum: vil et evt. flexjob tage udgangspunkt i, at hun arbejder 30 timer, selvom det skyldes hendes sygdom?

Svar

Har din datter på nuværende en §56 aftale i h. t. sygedagpengeloven? Hvis ikke læs nærmere på foreningens lovgivningsside eller Scleroserådgiveren.

Jeg går ud fra, at din datter har talt med sin leder, og at der evt. er drøftet tiltag på arbejdspladsen. Scleroseforeningen har udarbejdet nogle oplysninger til arbejdsgivere, læs her Arbejdsgiver | Scleroseforeningen Det er vigtigt, at de aftaler, som indgås også bliver skrevet ned.

Din datters leder kan i samråd med din datter kontakte fastholdelseskonsulent i din datters hjemkommune (Jobcentret). Fastholdelseskonsulenten skal vejlede om de muligheder der kan være for støtte til fastholdelse på arbejdspladsen.

En evt. tilkendelse af fleksjob tager udgangspunkt i den nedsatte arbejdsevne, læs også nærmere her på lovgivningssiderne/Scleroserådgiveren. Vedrørende beregning af fleksløntilskud er det uden betydning, at din datters nuværende ansættelse er 30 timer ugentlig.